Biodiversiteit

Salland Zoemt: #natuurinjetuin ipv Natuurwerkdag 2020

De Natuurwerkdag van Landschap Overijssel gaat niet door. In plaats daarvan is dit jaar #natuurinjetuin gelanceerd. Daar sluit Salland Zoemt zich maar al te graag bij aan. Want alle achtertuintjes van Salland bij elkaar zijn het grootste natuurgebied dat we hebben. Als we het tenminste natuurlijk beheren.

Door Salland Zoemt

‘Natuurlijk beheren’ van je tuin is in deze periode van het jaar vooral ‘niks doen’. Dode takjes, zaadhuisjes, gevallen blad: je moet het er allemaal gewoon aan laten zitten en laten liggen. Het is voer voor vogels, een warm onderkomen voor egeltjes, insecten overwinteren er, wroeten de bodem luchtig en je organiseert ook nog eens je eigen compost. We zijn dat niet zo gewend een rommelige tuin, maar de natuur is er blij mee. En weet je, op die manier organiseer je ook de meeste vijanden tegen de eikenprocessierups.

Niets doen in je tuin, maar toch lekker aan de slag in de natuur. Daar had je de natuurwerkdag voor. De actie #natuurinjetuin geeft alternatieven: wat je wél kunt doen. Op www.natuurwerkdag.nl vind je allerlei tips om bijvoorbeeld zelf een insectenhotel te bouwen, een takkenril te maken van snoeiafval of bloembollen te planten in je tuin. Ook krijgen mensen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Natuurwerkdag korting op de aankoop van biologische bloembollen. 

Op de website van Landschap Overijssel www.landschapoverijssel.nl/thuis staan ook leuke herfsttips, voor zowel binnen als buitenshuis. Van snoeiadvies en activiteiten met kids tot en met ‘groene’ boeken- en filmtips van onze medewerkers.

Neem eens een kijkje op www.natuurwerkdag.nl en op www.landschapoverijssel.nl/thuis en maak ook jouw achterban attent op deze alternatieve activiteiten.
Het belooft mooi weer te worden komend weekend; reden genoeg om lekker naar buiten te gaan!

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten