Biodiversiteit Leefbaarheid

Provincie Overijssel stimuleert boerderij-educatie. Doe je mee?

Vroeger had iedereen wel een boer in de familie of in de klas, maar gelijkelijk aan is de afstand tussen voedselproducent en consument groter geworden. Opvallend is dat juist nu, tijdens de coronacrisis, steeds meer mensen interesse hebben voor voedsel uit de regio.

Door de Kracht van Salland

Voedsel- en boerderijeducatie is een mooie manier om jong en oud bekend te maken met de herkomst van ons eten. Veel boeren en boerinnen in Overijssel ontvangen (nu even niet, maar straks weer) schoolklassen en zorgen voor een professioneel lesprogramma via Boerderij-educatie Nederland. In Salland zijn er zelfs 25 boerderijen(!) die je met de schoolklas kan bezoeken. Er is dus altijd wel een boerderij te vinden op fietsafstand van de school.

Provinciale Staten van Overijssel hebben een motie aangenomen om voedsel- en boerderijeducatie verder te stimuleren en faciliteren.

Het zou mooi zijn als elke leerling op de basisschool ministens eenmaal een bezoek brengt aan een boerderij. De kinderen leren tijdens het bezoek door te zien, te ruiken, te proeven en te doen. Hierdoor hopen de deelnemende boeren dat er meer kennis en waardering komt voor de landbouw en het voedsel dat hier in de regio wordt geproduceerd.

Meer informatie vind je op de website www.boerderijeducatiesalland.nl.