Biodiversiteit

Nationale Zaaidag voor bijen en Broekland doet mee. Jij ook?

Bijna vijftig bewoners van Broekland, Middel en de Elshof gaan bloemen zaaien voor bijen en insecten. Ze gaan 4000 tot 5000 vierkante meter van wildmengsel voorzien. Waar iedereen dat doet, mogen ze zelf weten, maar gezamenlijk hebben ze ook een stuk grond tot hun beschikking. Met elkaar hebben ze een trekker en een frees geregeld.

Gewoon een geheel eigen actie. Maar tegelijk doen de bewoners een oproep aan de gemeente Raalte en Waterschap Drents Overijsselse Delta. “Wij doen 5000 vierkante meter. Wat stellen jullie daar naast?” Mooie oproep. We gaan het antwoord afwachten.

Actie om bijen en insecten te redden is hard nodig! Zegt ook Nudge, waar ze een voedselbank voor bijen beginnen. “Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!”

Nudge regelt biologische zaden, en dus biologische bloemen. “Want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk – ook voor levensbelangrijke insecten.”

Meedoen als bedrijf? Bekijk op de campagnewebsite hoe je officieel partner wordt.