Biodiversiteit

Landgoed ’t Rozendael omzoomd met stroken wildmengsel

De landerijen van Landgoed ’t Rozendael in Heino zijn omzoomd met stroken wildmengsel. “Mooi dat het opvalt”, reageert Dolph van Ittersum, “blij ook, dat het gewaardeerd wordt Mooi dat het opvalt en dat het gewaardeerd wordt.”

“De reden dat wij dergelijke randen stimuleren bij onze pachters is de constatering van de achteruitgang van de biodiversiteit. Om deze reden heeft het bestuur van de Stichting Baron van Ittersumfonds besloten om dergelijke stroken bij een nieuwe verpachting uit de pacht te houden met de verplichting naar de pachter toe om dit gezamenlijk in te planten. De pachter doet het grondwerk en de stichting is verantwoordelijk voor het zaaien.”

“De boeren hebben de maatregel positief ontvangen, ze zien de meerwaarde ervan in. Enkele pachters vermarkten ook de melk op een andere wijze, ze bieden die als planetproof aan, waarbij zij verplicht zijn om dergelijke initiatieven op zich te nemen. Wat mij betreft is dat een mooie ontwikkeling. Naast dat het goed voor de biodiversiteit is ziet het er ook nog aardig uit.”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten