Biodiversiteit Gezondheid Leefbaarheid

In één dag alles leren over een eigen moestuin

Een dagcursus Gezond Moestuinieren en aan eind van de dag met een eigen moestuinplan naar huis? Dat kan. Janneke Tops geeft de dagcursus ‘gezond tuinieren’. Je leert je eigen tuin inrichten en vervolgens hoe je aar groente in kweekt en uiteindelijk bereidt. In deze tijd meer dan van belang, om weer zeggenschap te nemen over je eigen voedsel.

Datum           zondag 17 maart van 9:30 tot ca 16.30 uur
Locatie          Raalte, ’t Natuurlijk Huus, www.hetnatuurlijkhuus.nl
Aanmelding gezondemoestuin@gmail.com
Kosten          € 50,00

Het is niet moeilijk, je eigen groenten kweken en heerlijke, gezonde maaltjes uit eigen tuin met trots op tafel te toveren. Maar enige basiskennis is daarvoor wel belangrijk. Op deze dagcursus leer je van Janneke Tops wat er bij komt kijken om zelf groentes te kweken, hoe je je eigen moestuin aanlegt, een goede compost maakt en nog veel meer. Zodat je het komende tuinseizoen goed kunt voorbereiden. Moes tuinieren is een kwestie van beginnen met gezond verstand. En gezond is het, want in je eigen moestuin kweek je natuurlijk ecologisch, zonder bestrijdingsmiddelen. Daarnaast geeft het je fysiek werk en ontspant het je geest.

Als we de cursusdag beëindigen, heb je een goede basis om komend seizoen gelik aan de slag te gaan met een eigen plan voor je tuin.

De cursus richt zich op beginnende moestuinders, maar de ervaring heeft geleerd dat ook mensen die al moestuinervaring hebben, veel opsteken deze dag. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk tuinadvies en aan het einde van de dag is er alle ruimte voor persoonlijke tuinvragen.

Janneke Tops heeft in Wageningen biologische landbouw gestudeerd en was vervolgens 13 jaar ecologisch tuinder op 2 ha groenteteelt op een ecologische leefgemeenschap in Frankrijk. Sinds 2012 is ze weer in Nederland en verzorgt ze vanuit haar bedrijf “Gezonde Moestuin”cursussen, lezingen en advies over gezond moes tuinieren, de levende moestuinbodem en zelf  compost malen, zelf zeden telen en veel andere onderwerpen die met gezond moestuinier te maken hebben. Dankzij haar heldere, deskundige en inspirerende stijl heeft ze al honderden moestuinders een stap verder geholpen.

Meer informatie:
www.gezondemoestuin.nl
www.facebook.com/events/492697384468165/