Biodiversiteit

‘Heel Broekland bloeit’ wil ‘Heel Salland bloeit’ worden

Nou, dat was me een druk dagje in Broekland. ‘Heel Broekland bloeit’ had zaterdag uitgeroepen tot ‘Zaadfeest’, de dag dat overal waar mogelijk wildmengsel gezaaid werd, zodat de bloemetjes de bijtjes straks kunnen verrassen.

Ruim vijftig bewoners uit Broekland, Middel en de Elshof deden mee. Ze zaaiden 6000 vierkante meter in hun tuin, weiland of op het erf. Kleine tuintjes, grote stroken weiland, stroken rondom perskuilen op het erf. Het is een gemengde groep van ‘boeren, burgers en buitenlui’.

Zaterdag hebben deelnemers de grond gefreesd en ingezaaid. En iedereen die meedeed nam wat lekkers mee. Zodat het een groot zaadfeest werd. Dat me straks een vrolijk feest geven in dat deel van Salland. Met de bij als lachende derde.

Oproep aan gemeenten en waterschap
De groep bewoners regelen en betalen dit zelf. Er is geen subsidie nodig, maar de groep vraagt aan de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en waterschap Drents Overijsselse Delta om óók mee te doen. Bijvoorbeeld door bloemen te zaaien in de bermen en langs de watergangen.

Volgend jaar
De groep hoopt dat deze zomer heel Broekland zal bloeien. Er zijn al allerlei ideeën voor volgend jaar, zoals het planten van vlinderstruiken en bijenbomen. Ook bewoners uit andere Sallandse dorpen hebben interesse in het zaaien van bloemenmengsels. Wie weet wordt het volgend jaar ‘Heel Salland Bloeit’.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten