Biodiversiteit Gezondheid

Decohof Hoonhorst wint Groene Twinkeling

Vincent Overgoor van Decohof in Hoonhorst heeft De Groene Twinkeling van 2021 gewonnen. “Bij Decohof werken mens, plant en dier samen om elkaar te helpen en elkaar te versterken. We geloven in een systeem waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van natuurlijke bronnen om te komen tot een goed product.” Vanuit dat concept heeft het bedrijf een kwekerij, een pluktuin en boerderijwinkel, rondleidingen en overnachting en helpen zij ondernemers bij het starten van een biologisch bedrijf.

Vierentwintig ondernemers uit Overijssel stonden op longlist. Natuurlijke Kwekerij Decohof uit Hoonhorst, Farm Food uit Nijverdal en Holstotuinen & Buitenleven uit Olst deden tot aan de finale mee. Andre van der Zee van het tv-programma Het Groene Oosten kwam de prijs brengen.

Lees verder onder de video.

Andere Sallandse winnaars

2020: De Melkbrouwerij uit Lettele
2017: Jan Overesch, ecologische landbouw uit Raalte.
2014: Vechtdal Hoeve uit Ommen combineert landbouw, natuur, recreatie, educatie èn koelinair.

Organisatie

De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, Overijssels Particulier Grondbezit en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit in hun omgeving. Meer informatie is hier te vinden.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten