Biodiversiteit

Cursus voor een eigen voedselbos(je) bij ’t Natuurlijk Huus

Notenbomen in aanleg.

Een voedselbos, je kunt er eigenlijk al eentje in je eigen achtertuin maken. Heb een grotere tuin, iets meer land, of wil je het samen met de buren in het plantsoen aanpakken (als dat mag), dan zijn de mogelijkheden nog groter. Hoe je dat doet? Op 29 september is daarover een oriëntatiecursus.

De cursus komt uit de School voor Voedselbosbouw die de provincie Overijssel in het leven geroepen heeft en Fransjan de Waard van Voedselbosbouw Nederland en Eetbaar Olst-Wijhe is cursusleider.

De cursus is bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte, waar afgelopen jaar al een voedselbos is aangelegd. Natuur en Milieu Overijssel:  “Een voedselbos is meer dan een losse verzameling bomen en struiken, en kan verschillende meerwaarden opleveren – mits je je erin verdiept. Als je het goed aanlegt is er weinig tot geen onderhoud nodig.” Het bos levert uiteindelijk allerlei vruchten en noten op, maar ook eetbare bloemen en bladeren.

“De cursus is voor diegenen die kleinschalige, niet-commerciële initiatieven voor ogen hebben, die zij zelf als burgers, vaak met anderen, willen ontwikkelen. Ter plekke horen en zien deelnemers onder meer hoe ’t Natuurlijk Huus het idee voor een voedselbos heeft ingevuld en uitgevoerd.”  Na de oriëntatiecursus volgt in het voorjaar van 2019 een ontwerpcursus.

Voor de cursus kun je je hier aanmelden.
Deelname kost veertig euro.
En op deze site kun je lekker rondstruinen om nog veel meer over voedselbossen te weten te komen.
De Stentor besteedde ook aandacht aan de cursus

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten