Biodiversiteit

Bloemenlinten voor insecten moet je met elkaar verbinden

Foto: Diny Heidenrijk (bronvermelding verplicht bij overname)

Het gaat goed met de wilde bloemen-velden in Salland. De velden zijn niet wild want aangelegd, maar het gaat wel om wat we ‘wilde bloemen’ noemen. Die zijn erg belangrijk voor insecten. En insecten zijn weer enorm belangrijk voor bestuiving. Maar is de manier waarop we her en der de wilde bloemen laten opkomen toereikend?

Michiel Wallis de Vries is buitengewoon hoogleraar (Wageningen Universiteit) Ecologie en Bescherming van insecten en projectleider bij de Vlinderstichting. En hij is al twintig jaar bezig met dit thema. Dus als die iets zegt… En dat doet hij. In de Stentor: ,,Het probleem is dat het moeilijk blijft voor insectensoorten om zich van punt A naar punt B te verplaatsen.”

Salland is dus op de goede weg. Er wordt veel wildmengsel ingezaaid. Het maaien gaat hier en daar ook beter: want in delen gemaaid of uitgesteld. Nog beter is het dus dat er iemand opstaat en er voor zorgt dat de strookjes allemaal aan elkaar vast komen te liggen. Dat die insecten dan dus een soort van snelweg hebben.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten