Biodiversiteit Leefbaarheid

Bijenhotel nog niet officieel open maar gemeente treedt niet op tegen bijen die er al wonen ;)

We spotten van de week een bijenhotel in de gemeentelijke berm tussen Raalte centrum en Raalte Noord en vroegen ons in een bericht daarover af hoe dat daar zo terecht was gekomen.

Jaap Tijs reageerde onder het bericht: “Namens de Sallandse Bijenvereniging heb ik zitting in de gemeentelijke werkgroep ‘GroenSamenDoen. Ik heb daar voorgesteld een bijenhotel te plaatsen op een zichtlocatie in Raalte. Dit is nu gerealiseerd.”

Dus het hotel is er met vereende krachten gekomen! Ook een reactie van Gonda Sluiter, projectleider van GroenSamenDoen van de gemeente Raalte: “Het hotel is officieel nog niet geopend, daarom was er nog geen ruchtbaarheid aan gegeven.” Dat neemt niet weg dat ze het bij de gemeente ook een mooi bouwwerk vinden. “Gemaakt door leerlingen van het praktijkonderwijs van het Carmelcollege onder begeleiding van de bijenvereniging.”

“Het bijenhotel is nog niet helemaal klaar. De onderste vakken moeten nog worden gevuld. En er komt nog een officiële opening. Tot dat moment is het natuurlijk niet toegestaan om er te gaan wonen, alhoewel ik verwacht dat de aanstaande bewoners er toch wel intrekken en die opening langs zich heen laten gaan 😉

De locatie van het bijenhotel is bewust gekozen, net als de richting, maar daar vertellen we dan wel weer over tijdens de officiële opening.”

We hebben Jap Tijs gevraagd vaker van zich te laten horen en met Gonda de afspraak gemaakt activiteiten van GroenSamenDoen geregeld uit te gaan lichten.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten