Biodiversiteit

Als boerenlandvogel-vrijwilliger aan de slag? Volg dan deze basiscursus

De patrijs

De boerenlandvogels in ons land hebben het lastig en soorten als de grutto, wulp, kievit en scholekster nemen gestaag in aantal af. Bescherming is hard nodig! In Overijssel gaan jaarlijks honderden vrijwilligers op pad om nesten en jonge vogels op te sporen om deze te beschermen tegen predatie en landwerkzaamheden.

Door Landschap Overijssel

Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming in twee avonden. Wil jij aan de slag als boerenlandvogelvrijwilliger? Lees dan onderstaande informatie goed door. Denk je dat dit bij je past én heb je voldoende tijd? Schrijf je dan in en kom naar de cursus!

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je van begin maart tot half juni wekelijks 3 – 4 uur aanééngesloten inzetbaar bent voor veldwerk. Deze continuiteit is van groot belang.
 • Iets nieuws leren doe je graag en dat goed leren monitoren wel één of twee jaar duurt is voor jou geen probleem, je leert ook graag van anderen.
 • Dat je een goede samenwerking met boeren belangrijk vindt en de juiste toon in deze samenwerking weet te vinden. In overleg vind je wederzijds begrip en respect vanzelfsprekend.
 • Een smartphone heb je beschikbaar om de gegevens direct digitaal in te voeren.
 • Er is een link tussen het beschermen van boerenlandvogels en het actief beheren van de wildstand. Dat het beheersen van het aantal roofdieren erbij hoort kun je accepteren
 • Je bent fit en kunt ‘makkelijk’ een paar uur achter elkaar door de weilanden en akkers struinen.De basiscursus boerenlandvogelbescherming is een theoretische cursus van twee avonden. Je maakt kennis met de ‘wereld’ van de boerenlandvogelbescherming. De twee avonden zijn op 26 februari en 11 maart 2020.
  • 19.30 uur start
  • ca. 21.30 uur einde van de avond

  Locatie: Skybox Mts. Schoorlemmer, Berghuisweg 15, 8111 NC Heeten

  Lees hier meer over aanmelden en dergelijke.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten