Biodiversiteit Circulaire economie Energie Gezondheid Klimaat Leefbaarheid Milieu Mobiliteit

Aflevering 4 van het Groene Oosten: Zijn waterstofauto’s rijdende bommen?

In Nederland rijden inmiddels al zo’n 140.000 stekkerauto’s, waarvan steeds meer auto’s volledig elektrisch zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met rijden op waterstof? Een schone manier van vervoer waarbij geen milieubelastende accu nodig is en het restproduct water is.

Presentator André van der Zee maakt samen met waterstofexpert Arjan de Putter een testrit in de nieuwste waterstofauto om zelf te ervaren hoe het rijdt. Met Statenlid Bouwien Rutten bespreekt André waarom er in Overijssel geen enkel waterstoftankstation te vinden is. En wat zij daaraan gaat doen. Hoewel waterstof een schone brandstof is, roept de veiligheid nog veel vragen op. Is rijden op waterstof wel veilig? Om de feiten en fabels rondom waterstof helder te krijgen bezoekt André het testcentrum van Kiwa in Apeldoorn, waar allerlei waterstoftoepassingen getest worden.

Verder laat tuinvogelconsulent Jan Knol in de aflevering zien wat we kunnen doen om onze tuinen vogelvriendelijker te maken. En uiteraard laten we ons weer inspireren door een tip van een Groene Vlogger. Heb jij ook een goed groen verhaal waarmee jij andere mensen wilt inspireren? Meld je dan aan als Groene Vlogger via hetgroeneoosten@beleefmedia.nl

Dinsdag 19 november om 17:40 uur is Het Groene Oosten te zien op RTV Oost (en wordt daarna elk uur herhaald).
Op zaterdagen wordt de uitzending vanaf 18.45 om het uur herhaald.
Uiteraard zijn de afleveringen en losse items ook online terug te zien via www.hetgroeneoosten.nl

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten