Biodiversiteit

Actie om gif uit de landbouw uit krijgen

Sinds deze week kun je je handtekening zetten onder een petitie die er voor wil zorgen dat bijen en boeren gered worden. Daarvoor moet het gebruik van pesticiden in heel Europa verboden worden. ‘Save Bees And Farmers’ heeft een miljoen handtekeningen nodig om dit op de agenda van de Europse Unie te krijgen.

De campagne ‘Save Bees And Farmers’ vraagt drie dingen:

  • Synthetische pesticiden in de EU-landbouw tegen 2030 geleidelijk met 80 % verminderen, te beginnen met de gevaarlijkste, om vervolgens tot een volledige afschaffing te komen tegen 2035
  • Natuurlijke ecosystemen in landbouwgebieden herstellen zodat de landbouw een drijvende kracht wordt achter het herstel van de biodiversiteit
  • De landbouw hervormen door prioriteit te geven aan kleinschalige, gediversifieerde en duurzame landbouwpraktijken, ondersteuning te bieden voor een snelle uitbreiding van agro-ecologische en biologische praktijken en mogelijkheden te bieden voor onafhankelijke opleiding en onafhankelijk onderzoek op het gebied van pesticide- en GMO-vrije landbouw.

Via www.voedsel-anders.be/petitie-bijen-en-boeren kan iedereen die natuur, bijen en boeren een warm hart toedraagt, het initiatief ondertekenen.

Meer informatie via www.savebeesandfarmers.eu. en Friends of the Earth Europe.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten